• Geen aankomende punten
 • Web links naar diverse recenties van onze befaamde optredens!!!

  26 juni 2023

  Het Groentje

  https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/evenementen/941514/kersenfestival-cothen-trekt-weer-veel-bezoekers

  Kersenfestival Cothen trekt weer veel bezoekers

  26 juni 2023 om 11:10 Evenementen

  COTHEN De hitte hield de bezoekers aan het Kersenfestival het afgelopen weekend niet tegen. Er was dan ook weer van alles te zien en te beleven. Een ritje met de KersExpress door de boomgaard, demonstraties, een live veiling, volop muziek, paardenkoetsen, historische tractors en natuurlijk de Kersenrun, een hardloopparcours tussen de fruitbomen. De kinderen vermaakten zich op het speelplein. Ook bij de vele kraampjes was het gezellig druk. En natuurlijk werd genoten van heerlijke Hollandse lekkernijen. Maar vooral natuurlijk van de kersen!

  De hond mag mee

  Piratenkoor Gein en Gek

   

  11 november 2021

  Wijksnieuws

  WIJK BIJ DUURSTEDE Het piratenkoor ‘Gein en Gek’ bestaat 10 jaar. Een periode die is omgevlogen, zo laten de bestuursleden weten. Rob, de ‘Kapitein’ van het koor vertelt er meer over.

  door John Beringen 

  ,,Het koor is opgericht op 11 november 2011”, vertelt hij. ,,En precies om 11 minuten over 11 op die dag”, voegt hij er lachend aan toe. Hij licht dit toe door op te merken dat hij indertijd bij de Kamer van Koophandel zat waar de benodigde formulieren voor de officiële oprichting moesten worden uitgeprint. ,,De dame die ons hielp, heb ik toen op het hart gedrukt om te wachten met printen tot we precies op dat tijdstip zaten. En zodoende is de officiële oprichtingsdatum 11-11-2011 om 11 minuten over 11.” 

  Hoe is het idee om een piratenkoor op te richten precies ontstaan? Rob: ,,Dat plan werd ooit geboren in café Ome Ko. En het mooiste van de grap is dat ons allereerste optreden illegaal was. Dat is misschien wat overdreven uitgedrukt, dus laten we stellen dat het om een besloten uitvoering ging. Het was namelijk zo dat vlak na de oprichting het Shantyfestival werd georganiseerd. Wij wilden daar toen ook optreden, maar we kregen de vergunning niet op tijd rond. En zodoende vond ons debuut plaats bij Ome Ko; dezelfde plek dus waar het idee was ontstaan. Achteraf gezien was dat toch wel leuk en ook heel symbolisch.” 

  PIRATENKOSTUUMS De naam ‘Gein en gek’ vormt een knipoog naar het in Wijk bij Duurstede bekende Shantykoor ‘Tussen Rijn en Lek’. ,,Wij vormen daar een beetje de tegenhanger van”, merkt Rob op. ,,Shantykoren zingen soms ook Engelse liederen en wij brengen uitsluitend Nederlandstalig werk ten gehore. We gebruiken bestaande liederen waar we zelf een andere tekst op maken. En we treden uiteraard alleen op in piratenkostuums.” Als hij de lijst opsomt van evenementen waar het piratenkoor heeft opgetreden, blijkt dat ‘Gein en Gek’ zich goed op de kaart heeft gezet in de afgelopen tien jaar. ,,We hebben tien tot vijftien optredens per jaar”, laat Rob weten. ,,We treden onder andere op tijdens de Lekkodagen, bij de kersenproms in Werkhoven en voor de carnavalsvereniging van Cothen om zo het carnavalsweekend te openen. Daarnaast deden we mee met het smartlappenfestival in Amersfoort en Utrecht, maar we hebben ook opgetreden in Bataviastad, bij de Hiswa en in Ahoy. Bij die laatste gelegenheid stonden we trouwens samen met Fleetwood Mac op de bühne.” 

  Op 11 november houden de leden van het koor een jubileumbijeenkomst om stil te staan bij het feit dat ze al tien jaar ‘prettig gestoord’ zijn zoals ze het zelf omschrijven. Op 25 november is er een inloop voor eenieder die er over denkt om eveneens lid te worden van het koor. Rob: ,,We kunnen nieuwe leden gebruiken. En laat ik iedereen geruststellen: je hoeft geen conservatorium doorlopen te hebben en over zangkwaliteiten te beschikken als bijvoorbeeld van Paverotti of Marco Bakker. Het enige wat belangrijk is dat je gewoon zin hebt om vocaal een steentje bij te dragen aan onze uitvoeringen.” Hoe kan men zich aanmelden? Hierop grinnikt Rob even. ,,Omdat we tenslotte piraten zijn, moet dat natuurlijk een beetje geheimzinnig vormgegeven worden. 

  Mensen die interesse hebben, kunnen een mailtje sturen via de contactknop op de website www.gein-en-gek.nl en dan zal de locatie en het tijdstip bekend worden gemaakt.”

  Bron: https://www.wijksnieuws.nl/reader/63261/2325683/jubileum-voor-piratenkoor

   

  29 september 2021 'Wijkse nieuws'

  Lekkodagen 2021.

  https://www.wijksnieuws.nl/reader/63255/2304003/de-lekkodagen-in-wijk-bij-duurstede

   

  27 februari 2019 'Wijkse Courant'

  het verenigingsgevoel - door John beringen

  Liedjes met een beetje knipoog

  Vereniging – het woord zegt het al: mensen die verenigd zijn omdat ze dezelfde hobby of liefhebberij hebben en daardoor samen iets ondernemen. Wat drijft hen? Een gesprek met Kapitein Rob van het Piratenkoor.

  Wijk bij Duurstede - Het idee van het piratenkoor is spontaan ontstaan in café Ome Ko door Rob Dirkx tijdens gezellig zingen aan de bar. De kroegeigenaar Ton van Haarlem steunde de ideeën. Na inschrijving bij de K.v.K op 11-11-2011 was de vereniging een feit. "Wijk bij Duurstede kende al het Shanthykoor 'tussen Rijn en Lek' en wij noemen ons zelf 'Gein en gek'," laat Rob weten. "De liedjes die wij zingen, zijn uiteraard gebaseerd op de zee en het piratenleven. Bekende nummers met eigen gemaakte teksten; uiteraard een beetje met een knipoog." De vereniging omvat 18 leden. "We kunnen trouwens nog een paar leden gebruiken," merkt Rob op. "We oefenen om de week en hebben zo'n 16 optredens per jaar. We willen ook ons repertoire uitbreiden met wat meer show-element." Het koor kan inmiddels bogen op een behoorlijke staat van dienst. De mannen traden o.a. op voor FC Utrecht; in het Ahoy op de scheepvaartbeurs en in Lelystad mochten ze een clip opnemen aan boord van de Batavia. Op menige braderie en festiviteit zijn ze te zien en te horen. "Het is gewoon leuk," besluit Rob. www.gein-en-gek.nl

  https://www.wijksecourant.nl/reader/57481/1024916/liedjes-met-een-beetje-knipoog

   

   

  30 september 2018: Lekkodagen te Wijk bij Duurstede:

  "Lekkodagen 2018, deelnemers bedankt

  Zondag Na de koudste nacht ooit op deze datum breekt de zon al gauw door en is er al vroeg publiek op de steigers. De eerste motoren worden gestart, voor de bezoekers is het leuk omeens aan boord te kijken en de motoren aan het werk te zien. Sommige schepen trekken hiermee veel publiek. Stoomsleepboot Jan de Sterke vaart weer af en aan met gasten, kinderen vermaken zich op de springkussens en de ouders hebben het gezellig bij de tent. 
  Sleepboot Harmonie III heeft de rondvaart verzorgd vooor mensen met een beperking. Dit wordt geweldig gewaardeerd, de begeleiders mailen al weken van te voren dat de bewoners er naar uit kijken. De aankomst van deze tocht was perfect getimed, als afsluiter werd er een nog een feestje gebouwd op de kade door het piratenkoor ‘Gein en Gek’. Daarna werd het gezellig in de tent met de band ‘Bekkie af’.
  Wij als organisatie hebben genoten. Bedankt allemaal en tot de volgende lekkodagen!
  Lekkodagen 2019 is van 27 september tot 30 september. Inschrijven kan weer vanaf 1 april 2019."

  9 februari 2018: Krasse Knarren Carnaval te Cothen.

  http:s//www.ditiswijk.nl/evenementen/carnaval/1027-piratenkoor-gein-en-gek-treedt-op-bij-carnavalsmiddag-krasse-knarren

   

  14 december 2017: nav een optreden bij FC Utrecht kregen wij een dank woord.

  Het was FANTASTISCH, we hebben genoten en jullie maakten ook echt de avond compleet.

  Bedankt, we zijn jullie als groep dankbaar.

  We gaan waarschijnlijk wel voor een vervolg in 2018 en dan weten we jullie te vinden.

  Rood witte groetjes,

  M**********  ******
  Projectcoördinator Maatschappelijk
   
  030‑*********
    *********@fcutrecht.nl
    www.fcutrecht.nl

   

   

  17 november 2017: Snertconcert, met de onthulling van een schilderij van de piraten! Geschilderd door Liesbeth Smulders.

  https://www.ditiswijk.nl/cultuur/732-piraten-koor-gein-en-gek-onthult-schilderij-tijdens-geslaagd-snertconcert

   

  2 oktober 2017:  Lekkodagen

  https://www.ditiswijk.nl/evenementen/lekkodagen/519-boten-en-gezang-in-de-stadshaven

   

  2 september 2017: Piratendag Batavia werf te Lelystad

  http:s//www.bataviawerf.nl/assets/files/Plattegrond%20Piratendag.pdf

  en, een dankwoord!

  Beste mensen, 

  Graag wil ik jullie namens Batvaialand  en alle bezoekers heel hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en voor de invulling die jullie hebben gegeven tijdens de Piratendag 2017. Het weer was perfect  en daarnaast hebben we zeer veel positieve reacties mogen ontvangen van onze bezoekers zonder jullie was deze dag nooit zo succesvol geworden. Ik doe jullie hierbij alvast het verzoek om de datum 25 augustus 2018 te blokken in jullie agenda’s. We willen de dag volgend jaar nog grootser opzetten en daarbij is jullie hulp onontbeerlijk mocht de datum veranderen dan horen jullie dit natuurlijk zsm maar voor alsnog is dat 25 augustus. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie medewerking en tot volgend jaar.

  Met vriendelijke groet,

  F*** M******

  Coördinator Evenementen en Facilities