• Za 24 Jun Kersenfestival te Cothen
 • Kapitein Rob is de bedenker en oprichter van het piratenkoor Gein en Gek.

  Samen met Bootsman Retep heeft hij vele mannen geronseld in het Wijkse uitgaansleven onder 't genot van enige versnaperingen.

  En op 11-11-'11 tekenden zij beiden bij de kvK in Utrecht om 11.11 uur exact! 

  De meeste piraten weten zich niks meer te herinneren van de dag dat zij zich aangemonsterd hebben bij the Captain van the pirates of the Lek maar de tattoo is onuitwisbaar!

  Ondanks de moeilijke ochtenden na weer een oefensessie schrijft hij toch veelal de teksten met de bekende knipoog op bestaande liederen die lekker bekken.

  Een waardige kapitein die de koers bepaalt met het gespuis naar feestgedruis!

  Bootsman Retep is de rechterhand van de kapitein.

  Niet omdat deze geen rechterhand meer heeft maar deze sobat uit Batavia is tevens de cultuurbewaker van het piratenkoor en houdt de oorspronkelijke ideeën met een "over mijn lijk" mentaliteit in stand. Zeemansliederen met een knipoog op een geinige en gekke manier!

  De vaart uit Indonesië (zoals onze zeehelden deden) heeft deze piraat ruim 60 jaar geleden opnieuw afgelegd. Specerijen brengen i.p.v halen was beter voor Peter.

  Doet op het podium vol overgave de aankondigingen voorzien van een grap en een grol. Niets is Bootsman Retep te dol.

   

  Stuurman de Ples zorgt voor rust in de stuurhut. 

  Probeert het schip hier en daar bij te sturen wanneer het weer eens de spuigaten uit dreigt te lopen en loodst het schip naar veilige haven. Vanaf de eerste dag op het schip aanwezig en vele stormen getrotseerd. Wanneer het tij gekeerd is en de stroming ok, zal de de Ples zijn flessenpost versturen en met het piratenkoor over de twaalf provinciën zijn fratsen vertonen. 

  Waterklerk Alex beheert de schatkist der piraten. Met gevaar voor eigen leven zorgt hij ervoor dat er aan het eind van het jaar geen geld bij hoeft. Hij ontvangt de dukaten van de steeds maar groeiende optredens her en der in den lande en met zijn eigen manier van contributie innen zijn zelfs de beruchtste piraten geen partij voor hem. Parelvisser ten top. 

   Cary On beheert de website en Facebook! Niets kan deze bloody Englishman stoppen en gaat altijd door! Wanneer eenmaal de trossen los zijn, hij de zilte zee ruikt en de eerste (cocos)noten klinken begint deze bachelor te deinen dat het hem een lieve lust is. 

  Wil niet op de voorgrond treden maar staat altijd vooraan mede ook omdat hij anders alle apparatuur om slaat met zijn ongecontroleerde bewegingen. Carry on Cary! 

   

   

   

  Dappere Dirk speelt de accordeon. Niemand weet eigenlijk waar hij vandaan kwam, hij was er ineens! Piraat in hart en nieren om toe te slaan en een volledig piratenkoor te enteren met de melodieuze klanken uit zijn trekzak. De grote grijze geitenbreier geeft invulling aan het gat in de romp die het lek dicht zo dicht bij de Lek.

   

  Eddie van ’t Schip komt met zijn boot vanuit Maurik naar de oefenavonden. Een echte piraat dus! Is alleen al twee keer met de verkeerde schuit naar huis gevaren, alle gevaren trotserend bij de grote oversteek. Blijft sindsdien in zijn hut in veilige haven slapen. Hoe zo’n grote vent zo’n mooie hoge stem kan hebben heeft met een lelijke val te maken tijdens zwaar weer op de Lek. Deze liefhebber van het Nederlandse lied kent alle liedjes op de piratenfestivals feilloos en doet daar zijn voordeel mee.

   

  Loddige Henk is officieel het eerste lid van Gein en Gek. Kwam als nieuwe inwoner van de Vikingstad in het café naar kapitein Rob en melde zich “als enige” vrijwillig aan. Heeft de hele opstart fase met lede ogen aan moeten zien maar gaf nooit op. Heeft blind vertrouwen in de kapitein en is wars van muiterij. Loddige Henk verdient een lied…. en dat zal er ook zeker komen.

   

   

  Jantje lap voor de gein en voor de grap. Laat je niet in de maling nemen door zijn onschuldige uiterlijk want Jantje houdt je al snel voor het lapje en altijd in voor een grapje. Zelfs buiten het piratenkoor om zwerft Jantje vaak over de continenten en de zeven zeeën. Vanaf het allereerste begin is lappie van de partij en is er ondanks zijn drukke bezigheden heel vaak bij. Een trouw piraat in hart en nieren en altijd in om af te bieren.

   

  Buskruit Wim moet het niet hebben van zijn loopvermogen. Komt daarom met de bus naar de oefenavonden direct na zijn werk uit Werkhoven. Kreeg de geinige en gekke piraten in het vizier en monsterde gelijk aan. Brengt voor vrouwtjelief regelmatig een bloemetje mee met een dikke kus maar voor je het weet zit Wim weer in de bus. Geen rozen, tulpen of margriet met een knipoog geeft Wim altijd “kruidje roer me niet”!

   

   

  Daan is aangemonsterd als de zingende dekzwabberaar uit Werkhoven aan de Kromme Rijn

  In plaats van tegen de stroom op te roeien naar Wijk, verkiest hij net als Wim auto, bus of  e-bike.

  Al snel bleek de zwabber een vermomming, die zwabber is op het piratenschip al lang niet meer gespot.

  Liever slaat hij met de maten een vaatje aan om de keel te smeren en een nieuw lied  leren.

  Op de gangboorden gaan geruchten de ronde dat hij ook wel rondspookt als Heilsoldaat..

  Maar dat is een secret mission met veel mysterie omgeven.

   

   

  Piet piraat

   

  Piratolimbo speelt de 2e viool maar soms ook de 1e. Deze spontane sopraan heeft de Limburgse kolenmijnen verruilt voor Wijk bij Duurstede en gaat niet meer terug.

  Zijn stokje gaat van links naar recht om steeds weer de juiste snaar te raken en  het publiek

  te vermaken. Het Duitse lied als verstekeling meegebracht en zo klinkt Chera nog lang na in de nacht.

   


  Toontje lager

   ofwel Opa Toon zingt laag (bas) omdat hij niet groot is. Probeert zuiver te zingen, maar zingt in ieder geval hard.

  Woont sinds 2021 in Wijk Bij Duurstede en is de eerste piraat die in een klooster woont.

  Hij voelt zich de nestor van het koor. (dat moeten wij nog zien)

  Al jarenlang ligt een afgesneden hand te wachten in zijn linnenkast tot hij gebruikt kan worden. Hier in Wijk kan dat eindelijk.

   

   

  Sito

   

  John