• Zo 26 Sep Lekkodagen te Wijk bij Duurstede
 • Web links naar diverse recenties van onze befaamde optredens!!!

   

   

  27 februari 2019 'Wijkse Courant'

  het verenigingsgevoel - door John beringen

  Liedjes met een beetje knipoog

  Vereniging – het woord zegt het al: mensen die verenigd zijn omdat ze dezelfde hobby of liefhebberij hebben en daardoor samen iets ondernemen. Wat drijft hen? Een gesprek met Kapitein Rob van het Piratenkoor.

  Wijk bij Duurstede - Het idee van het piratenkoor is spontaan ontstaan in café Ome Ko door Rob Dirkx tijdens gezellig zingen aan de bar. De kroegeigenaar Ton van Haarlem steunde de ideeën. Na inschrijving bij de K.v.K op 11-11-2011 was de vereniging een feit. "Wijk bij Duurstede kende al het Shanthykoor 'tussen Rijn en Lek' en wij noemen ons zelf 'Gein en gek'," laat Rob weten. "De liedjes die wij zingen, zijn uiteraard gebaseerd op de zee en het piratenleven. Bekende nummers met eigen gemaakte teksten; uiteraard een beetje met een knipoog." De vereniging omvat 18 leden. "We kunnen trouwens nog een paar leden gebruiken," merkt Rob op. "We oefenen om de week en hebben zo'n 16 optredens per jaar. We willen ook ons repertoire uitbreiden met wat meer show-element." Het koor kan inmiddels bogen op een behoorlijke staat van dienst. De mannen traden o.a. op voor FC Utrecht; in het Ahoy op de scheepvaartbeurs en in Lelystad mochten ze een clip opnemen aan boord van de Batavia. Op menige braderie en festiviteit zijn ze te zien en te horen. "Het is gewoon leuk," besluit Rob. www.gein-en-gek.nl

  https://www.wijksecourant.nl/reader/57481/1024916/liedjes-met-een-beetje-knipoog

   

   

  30 september 2018: Lekkodagen te Wijk bij Duurstede:

  "Lekkodagen 2018, deelnemers bedankt

  Zondag Na de koudste nacht ooit op deze datum breekt de zon al gauw door en is er al vroeg publiek op de steigers. De eerste motoren worden gestart, voor de bezoekers is het leuk omeens aan boord te kijken en de motoren aan het werk te zien. Sommige schepen trekken hiermee veel publiek. Stoomsleepboot Jan de Sterke vaart weer af en aan met gasten, kinderen vermaken zich op de springkussens en de ouders hebben het gezellig bij de tent. 
  Sleepboot Harmonie III heeft de rondvaart verzorgd vooor mensen met een beperking. Dit wordt geweldig gewaardeerd, de begeleiders mailen al weken van te voren dat de bewoners er naar uit kijken. De aankomst van deze tocht was perfect getimed, als afsluiter werd er een nog een feestje gebouwd op de kade door het piratenkoor ‘Gein en Gek’. Daarna werd het gezellig in de tent met de band ‘Bekkie af’.
  Wij als organisatie hebben genoten. Bedankt allemaal en tot de volgende lekkodagen!
  Lekkodagen 2019 is van 27 september tot 30 september. Inschrijven kan weer vanaf 1 april 2019."

  9 februari 2018: Krasse Knarren Carnaval te Cothen.

  http://www.ditiswijk.nl/evenementen/carnaval/1027-piratenkoor-gein-en-gek-treedt-op-bij-carnavalsmiddag-krasse-knarren

   

  14 december 2017: nav een optreden bij FC Utrecht kregen wij een dank woord.

  Het was FANTASTISCH, we hebben genoten en jullie maakten ook echt de avond compleet.

  Bedankt, we zijn jullie als groep dankbaar.

  We gaan waarschijnlijk wel voor een vervolg in 2018 en dan weten we jullie te vinden.

  Rood witte groetjes,

  M**********  ******
  Projectcoördinator Maatschappelijk
   
  030‑*********
    *********@fcutrecht.nl
    www.fcutrecht.nl

   

   

  17 november 2017: Snertconcert, met de onthulling van een schilderij van de piraten! Geschilderd door Liesbeth Smulders.

  http://www.ditiswijk.nl/cultuur/732-piraten-koor-gein-en-gek-onthult-schilderij-tijdens-geslaagd-snertconcert

   

  2 oktober 2017:  Lekkodagen

  https://www.ditiswijk.nl/evenementen/lekkodagen/519-boten-en-gezang-in-de-stadshaven

   

  2 september 2017: Piratendag Batavia werf te Lelystad

  http://www.bataviawerf.nl/assets/files/Plattegrond%20Piratendag.pdf

  en, een dankwoord!

  Beste mensen, 

  Graag wil ik jullie namens Batvaialand  en alle bezoekers heel hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en voor de invulling die jullie hebben gegeven tijdens de Piratendag 2017. Het weer was perfect  en daarnaast hebben we zeer veel positieve reacties mogen ontvangen van onze bezoekers zonder jullie was deze dag nooit zo succesvol geworden. Ik doe jullie hierbij alvast het verzoek om de datum 25 augustus 2018 te blokken in jullie agenda’s. We willen de dag volgend jaar nog grootser opzetten en daarbij is jullie hulp onontbeerlijk mocht de datum veranderen dan horen jullie dit natuurlijk zsm maar voor alsnog is dat 25 augustus. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie medewerking en tot volgend jaar.

  Met vriendelijke groet,

  F*** M******

  Coördinator Evenementen en Facilities